Scholen

Improvisatie gaat over samenwerken, durven en het ontdekken van de grenzen van jezelf en van anderen. Dit is waar leerlingen op (middelbare) scholen continu mee bezig zijn. Improvisatielessen is daarom een goede aanvulling op het reguliere curriculum. Het is een leuke, energieke en bovenal leerzame ervaring voor leerling en docent.

Het is mogelijk om een losse workshop te volgen, maar ook een lessencyclus is mogelijk. Een improvisatietraining kan vanuit verschillende invalshoeken nuttig zijn. Iedere training, workshop of cursus is dan ook anders. Ik werk alleen op maat!

Rehearsal workshop 15 June (13)

Kunstvorm

Allereerst is theater en dus ook improvisatietheater een kunstvorm. Het magische van het ontstaan op dat moment, de unieke ervaring en de interactie tussen publiek en spelers maakt het bijzonder om een voorstelling bij te wonen.

Creativiteitsontwikkeling

Iedereen is creatief geboren. Kinderen hebben een grote en creatieve fantasie. Door opvoeding, onderwijs en levenservaring gaat ieders creativiteit langzaam verloren door censuur die je jezelf oplegt of door anderen worden opgelegd. Improvisatie maakt je creativiteit weer vrij.

Vergroten gevoel van eigenwaarde

In improvisatietheater kun je geen fouten maken. Door speelse oefeningen, leer je op jezelf vertrouwen. Samenspel en groepsgevoel, het accepteren van andermans ideeën en het durven tonen van je eigen ideeën zorgen ervoor dat het gevoel van eigenwaarde wordt vergroot.

Teambuilding & vormen van nieuwe groepen

Aan het begin van het schooljaar een nieuwe klassenindeling gemaakt? Een workshop improvisatie is een manier om de leerlingen met elkaar te verbinden. Door de kracht van de lach, laat je dingen van jezelf zien die je normaal verborgen blijven.

Diversiteit en acceptatie

Groepen die bestaan uit mensen met een grote diversiteit in sociale, culturele en religieuze achtergronden komen door improvisatietheater dichter tot elkaar